HypnoBirthing®

 

HypnoBirthing®

Anagrow

 

 

 

 

"Birth is not a process. Cheese is processed. It's an experience. Woman have a birthing experience." Marie Mongan.

 

Hypnobirthing® is een cursus van vier bijeenkomsten waarin je jezelf samen met je partner mentaal voorbereid op de bevalling. Het doel is om jezelf aan te leren in een diepe ontspanning (zelfhypnose) te geraken. Hoe meer je kunt ontspannen hoe groter de kans is op een ontspannen bevalling. Bevallen is een heel natuurlijk proces. Een proces wat negatief beïnvloed kan worden door niet helpende gedachten die vaak voortkomen uit verhalen van derden, onwetendheid, angst, paniek, eerdere nare ervaring met bevallen, etc.

 

HypnoBirthing® is gebaseerd op de overtuiging dat een geboorte van nature niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken. De intentie van HypnoBirthing® is om zo ontspannen mogelijk te bevallen, ook als de bevalling zich anders aandient dan aanvankelijk gewenst was. HypnoBirthing® is niet alleen een filosofie maar tevens een techniek. Een techniek die je overigens ook in je verdere leven kunt blijven inzetten. Het is een dankbare, ontspannen en stress vrije manier om een kind te baren, gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden. De moeder kan een gevoel van blijdschap ervaren als ze fysiek, mentaal en spiritueel goed voorbereid is en kan daardoor haar kind rustiger, comfortabeler  en zelfs vaak zonder pijn op de wereld zetten. Wat niet wil zeggen dat HypnoBirthing® een cursus is voor pijn vrij bevallen. Er komt nieuw leven door je heen wat je voelt en ervaart….. HypnoBirthing® is life changing voor iedereen!

 

HypnoBirthing® geeft met een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie de vrouw de kunst van bevallen terug op een manier die haar in staat stelt haar natuurlijke baringsinstincten aan te spreken en haar kind veilig en gemakkelijk ter wereld te brengen.

 

Tijdens de cursus HypnoBirthing® is het van belang dat je de intentie hebt om je voor ‘een reden’, in dit geval zou dat een ‘ontspannen bevalling’ kunnen zijn, open te stellen voor hypnose. Er kan niets gebeuren wat je zelf niet wenst/wilt dat er gebeurt. Tijdens de cursus ga je onder andere onderzoeken welke suggesties het beste bij je passen en leer je de techniek van zelfhypnose toepassen.

 

Alle hypnose is zelfhypnose, ook als deze is geïnduceerd door een therapeut. De gebruikelijke definitie van zelfhypnose slaat op een persoon die alleen werkt of met hulp van een CD of een ander elektronisch hulpmiddel.

 

Niemand, maar dan ook niemand anders dan jezelf is in staat je onder hypnose te brengen. De invloed van de  hypnotherapeut stopt bij je begeleiding op reis naar binnen en het geven van suggesties. Jijzelf bepaalt te allen tijde of je ze opvolgt of niet.

 

Bij zelfhypnose ben je je eigen hypnotherapeut. Je brengt jezelf in trance en gaat aan de slag met je onderbewustzijn door middel van het geven positieve instructies. Zelfhypnose is zeer effectief. Het helpt je bij het oplossen van een scala aan lichamelijke klachten, het veranderen van ongewenste gedragspatronen en beperkende overtuigingen in gewenste gedragspatronen en ondersteunende overtuigingen en het neutraliseren van emoties. Omdat hypnose een natuurlijk fenomeen is, kan iedereen zelfhypnose leren toepassen. Een groot voordeel van zelfhypnose is bovendien dat het direct toepasbaar is en meermaals per dag – telkens wanneer daartoe de behoefte bestaat – kan worden gebruikt.

 

Naast het aanleren van diepe ontspanning staan we tijdens de cursus dag stil bij de volgende onderwerpen:

- Baringspijn

- Uitleg over de werking van de baarmoeder

- Uitleg over het angst-spanning-pijn principe

- Diepe ademhalingstechniek voor de weeën

- Hoe je angst, spanning of paniek tijdens de bevalling kunt voorkomen

- Ademhalingstechniek voor ontspanning

- De kracht van je gedachten – affirmaties

- Zelfhypnose

- Partnerhypnose

- Massage

- Visualisaties

- Twijfels, zorgen of angsten overwinnen

- Hoe je makkelijk kan ontspannen

- De verschillende fases van de bevalling en wat je kunt doen in iedere fase

- Hoe kan jouw partner je zo goed mogelijk helpen

 

Kosten voor de complete cursus zijn  incl. BTW in groepsverband.

De HypnoBirthing® cursus is inclusief:

• 5x 2,5 uur cursus per ouderpaar

• Cursusboek HypnoBirthing®: The Mongan Methode

• Regenboog ontspanning op MP3 (Nederlands)

• Relaxation and Birth Rehearsal Imagery CD (Engels)

• Hand-outs (Nederlands)

 

De cursus wordt aangeboden in een mooie ruimte in Dordrecht. Mocht je jezelf in willen schrijven dan doe ik er alles aan om er een mooie leerzame en ontspannen dag van te maken met elkaar! Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten.

 

Na de cursus is er altijd de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen bij vragen!

 

 

Anagrow

Wilma Veldhuis

 

Internet: www.anagrow.nl

Email: info@anagrow.nl

Telefoon: +31(0)624543661

Kvk nummer: 66767229